Siirry sisältöön

Kevät 2024

Kehittäjäasiakasinfot 6.5. ja 21.5. klo 14-15.30
Kehittäjäasiakastoiminta – mitä se on?

Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus ja HOP-hanke järjestävät syksyllä 2024 kehittäjäasiakasvalmennukset Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin alueella.

Tarjoamme kevään 2024 aikana hyvinvointityötä tekeville ammattilaisille ja eri toimijoille kaksi saman sisältöistä infotilaisuutta, joissa avaamme yhdessä kehittäjäasiakkaiden kanssa mistä on kyse ja miten juuri sinä tai organisaatiosi voitte hyödyntää asiakasasiantuntijuutta omien palveluidenne kehittämisessä. Yhteiskehittämisen ideana on lisätä asukkaiden ja asiantuntijoiden välistä vuoropuhelua, jossa mahdollisuudet realisoituvat ja järkevä ratkaisu ja lopputulos on tavoitettavissa

Samansisältöiset kehittäjäasiakasinfot järjestetään Teamsissa 6.5 klo 14–15.30 ja 21.5 klo 14–15.30. Liity kokoukseen napsauttamalla tästä linkistä, erillistä ilmoittautumista ei tarvita.

 

Pärjääminen ja toimiva arki -kyselyllä tuotetaan tietoa kansalaisten arjesta, palvelutarpeista ja osallisuudesta

Asukkaiden hyvinvointiin, osallisuuteen ja arjessa pärjäämiseen liittyviä kokemuksia kartoitetaan Vaalassa, Iissä, Nivalassa ja Pudasjärvellä Pärjääminen ja toimiva arki -kyselytutkimuksessa kevään 2024 aikana.  Tiedon tuotanto on osa HOP-hanketta ja siitä vastaa Oulun ammattikorkeakoulu yhdessä Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen kanssa. 

Kyselytutkimuksen  teemoja ovat hyvinvointi ja arkielämä, osallisuus, hyvinvointia tukevat palvelut ja ruoka-apu. Kyselytutkimus tuottaa tärkeää tietoa asukkaiden arjessa selviytymisestä erityisesti mukana olevien kuntien käyttöön, mutta myös laajemmin sovellettavaksi Pohjois-Pohjanmaan kuntiin.  Kysely on auki 4.3.-30.4.2024 välisen ajan. 

Tiedon keruun tuloksena syntyy kooste hankkeen kohderyhmän palvelujen saatavuudesta, osallisuuden kokemuksista sekä kehittämistarpeista kohderyhmän näkökulmasta. Kyselyn tuottamaa tietoa hyödynnetään hankkeen kuntakohtaisissa kehittämisen työpajoissa.

 

Ratkaisukeskeiset yhteiskehittämisen työpajat käynnistyvät Vaalassa ja Iissä

Hankkeen tavoitteena on käynnistää kumppanikunnissa yhteiskehittämistä, jonka avulla edistetään paikallisten asukkaiden hyvinvointia, osallisuutta ja pärjäämistä. Erityisesti niiden kuntalaisten hyvinvointia joiden arjessa on hyvinvoinnin ja pärjäämisen haasteita. Tavoitteena on, että yhteiskehittämisen tuloksena syntyy kuntakohtaisia palvelumalleja, toimintatapoja ja menetelmiä tai toimintojen yhteiskehittämisen suuntaviivoja erilaisten kokeilujen ja yhteistyön tuloksena.

Kevään 2024 aikana työpajoja käynnistetään Vaalassa ja Iissä. Vaalassa ensimmäinen työpaja käynnistyi 30.1. ja kevään muut työpajat ovat 26.3. ja 14.5. Iissä työpajat käynnistyvät 18.4. ja toinen työpaja on 16.5. Tavoitteena on, että Pudasjärven ja Nivalan yhteiskehittämisen työpajat käynnistyvät syksyllä 2024.

Työpajojen toteutuksesta vastaa Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Oulun ammattikorkeakoulu, Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus ja Vaalan kunta ovat mukana toteutuksessa.

 

Syksy 2024

Kehittäjäasiakasvalmennukset syyskuussa 2024. Tarkempaa tietoa tulossa ihan lähiaikoina.

Hankkeen kumppanikunnille valmennusta yhteiskehittämisen tueksi.

Luottamusta arjen pärjäämiseen – koulutus uudella toteutustavalla. Tästä lisätietoa tulossa.