Siirry sisältöön

Taloudellisen hyvinvoinnin verkoston ja HOP-hankkeen tavoitteena pohjoispohjalaisten hyvinvoinnin edistäminen

Arjen raha-asioiden sujuminen on tärkeä osa hyvinvointiamme ja vaikuttaa muun muassa mahdollisuuksiimme olla osallisia yhteiskunnassa ja elää oman näköistämme elämää. Minun arkeni ja elämäni -kyselyn (2021) vastausten mukaan taloudellinen toimeentulo on yksi niistä asioista, joihin pohjoispohjalaiset ihmiset yleisimmin toivovat muutosta. Pohjois-Pohjanmaalla suurimmalla osalla asukkaista menee arjen raha-asioidenkin näkökulmasta hyvin. Mutta on myös heitä, jotka kokevat arjessaan taloudellisen toimeentulon haasteita.

Pohjois-Pohjanmaan taloudellisen hyvinvoinnin teemaverkosto TAHVO aloitti toimintansa syksyllä 2021. Verkoston tavoitteena on pitää esillä taloudellisen toimeentulon merkitystä ihmisten hyvinvoinnille ja olla muun muassa foorumi hyviksi koettujen ammatillisten käytäntöjen levittämiselle. TAHVO:n tapaamiset ovat matalan kynnyksen kohtaamisia kaikille taloudellisen hyvinvoinnin teemasta kiinnostuneille, kuten muun muassa ammattilaisille, järjestötoimijoille, kehittäjäasiakkaille ja tutkijoille. Kokoonnumme etäyhteyksin.

Taloudellisen hyvinvoinnin verkoston kevään 2024 tapaamiset

Mikäli et ole vielä verkostomme jäsen, mutta olet kiinnostunut taloudellisen hyvinvoinnin teemasta, olet lämpimästi tervetullut mukaan! Keväällä 2024 verkosto kokoontuu: 31.1. kello 14–15.30, 19.3. kello 10.15–11.45 ja 22.5. kello 13–14.30.

Taloudellisen hyvinvoinnin verkostoon liittyminen

Verkostoon pääset liittymään kyselyn kautta:
https://link.webropolsurveys.com/S/6588088B36BAF866

Lisätietoa taloudellisen hyvinvoinnin verkostosta löydät sivulle löydät ekollega.fi-sivustolta: https://ekollega.fi/taloudellinen-hyvinvointi-verkosto

Taloudellisen toimeentulon vaikeudet ja laajemmin puutteet taloudellisessa hyvinvoinnissa ovat varsinkin pitkittyessään riski huono-osaisuudelle, terveydelle ja osattomuuden kokemuksille yhteiskunnassa. HOP-hanke tuottaa tietoa ja lisää ymmärrystä taloudellisesta huono-osaisuudesta sekä tutkii ja kehittää yhteistyössä työmenetelmiä ja -välineitä. Tarkoituksena on luoda ihmisille uskoa ja luottamusta siitä, että apua ja tukea on saatavilla haastaviinkin tilanteisiin ja niistä on mahdollista selvitä.

Hanke tuo uutta tietoa taloudellisen hyvinvoinnin yhteydestä kokemuksiin kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja osallisuudesta. Hankkeessa vahvistetaan paikallista yhteistyötä ja edistetään heikoimmassa asemassa olevien kuntalaisten hyvinvointia, osallisuutta ja pärjäämistä kehittämällä, testaamalla ja pilotoimalla erilaisia työmenetelmiä ja -välineitä. Tavoitteet saavutetaan paikallista yhteistyötä vahvistamalla.

Artikkeli julkaistu Pohteen sivuilla. Lue alkuperäinen artikkeli tästä linkistä.